Innovatieve contentproductie
Virtual reality, augmented reality, mixed reality, 360°-video’s en generatieve AI zorgen voor belevingen die tot de ...
Met dit onderzoeks- en innovatieproject ondersteunen we ondernemingen bij het werven en binden van klanten (B2B en B2C) door hen via Augmented Reality unieke ervaringen te bezorgen.
Van tot
In een samenleving die razendsnel evolueert, zijn Vlaamse ondernemingen uit diverse sectoren op zoek naar nieuwe manieren om klanten te werven en te houden.
Digitalisering, e-commerce en maatschappelijke veranderingen hebben een grote invloed op het klantengedrag en de internationale concurrentie is stevig. Ondernemingen moeten zich dus meer en meer onderscheiden van de concurrentie, in de verschillende fasen van de verkoop van hun producten.
Augmented Reality (AR) biedt mogelijkheden: door een digitale laag toe te voegen aan de fysieke omgeving, kunnen we de drempel en de kost voor ontwikkeling en gebruik verlagen (vb. Web AR). Voor steeds meer en kleinere ondernemingen komt AR dus binnen handbereik om hun klantenwerving en -binding te versterken. Ook omdat er alsmaar meer AR-compatible devices zijn (zoals smartphones en tablets).
We willen recent beschikbare AR-technologieën introduceren bij Vlaamse kmo’s als driver om hun klantenwerving en -binding te verbeteren:
Met als finale doel: de omzet verhogen en de kosten verlagen.
De vragen van de diverse spelers uit de waardeketen willen we beantwoorden via een interactie tussen:
De grootste lessen die we leerden uit ons onderzoek:
Lizzy Bleumers is gebruikersonderzoeker sinds 2008. Zo kan ze haar nieuwsgierigheid botvieren in nieuwe digitale technologie en hoe we hiermee omgaan, en inzetten voor betere digitale toepassingen in media, entertainment en educatie.
Steven De Hertogh is docent en onderzoeker gespecialiseerd in business model innovatie en digitale transformatie in media & entertainment business en andere creatieve sectoren.
Dries is onderzoeker en developer. Binnen de onderzoeksprojecten gaat zijn interesse vooral uit naar de ‘technologische kant’.